Laskureissu Leville

Julkaistu 29.09.2022

EtusivuBlogi → Laskureissu Leville

Säätiedotuksen mukaan Leville on satamassa viikonlopuksi uutta puuterilunta. Päätimme nopealla aikataululla lähteä ystäväporukalla Leville laskemaan, joten tilava mökki tai huoneisto pitäisi saada varattua nopealla aikataululla. Hetken netissä surffailtuamme löysimme juuri sopivan majoituksen kahdeksan hengen laskuporukalle Skihouse.fi sivustolta. Mökki sijaitsee Levin keskustan tuntumassa, joten laskemaan meneminen ja mökillä laskujen välissä käyminen on nopeaa ja vaivatonta. Ruokapaikkojakin löytyy mökin lähettyviltä, jos ei jaksa joka kerta tehdä itse ruokia. Varsinkin päivän päätteeksi on mukava käydä yhdessä ravintolassa syömässä.

Kahden päivän odottelun jälkeen reissu Leville voi alkaa. Sullomme laskukamat vuokraamaamme tila-autoon ja sitten nokka kohti pohjoista! Töiden takia pääsemme lähtemään Helsingistä vasta päivällä, mutta onneksi mökillä on avainkoodi, joten avaimien hakua ei tarvitse miettiä ja aikataulu mökille saapumisen suhteen on omissa käsissä.

Yöllä Leville saavuttaessa lunta on tullut jo aika paljon, mutta onneksi mökin piha on aurattu lumesta ja autolla pääsee oven eteen ilman lumitöitä. Mökki on siisti ja juuri kuvien mukainen. Tavarat sisään, matkalla haetut ruoat jääkaappiin, takkaan tulet ja suunnittelemaan huomista laskupäivää.

Saunakin on riittävän kokoinen laskuporukalle. Saunoessa on hienoa kerrata päivän laskutapahtumia ja rentoutua seuraavaa laskupäivää varten. Yllätykseksemme mökillä on myös poreamme, mitä emme vuokratessa olleet kaikki edes huomanneet – voitte arvata, että se on myös ahkerassa käytössä.

Leviltä löytyy ”hissioffareita”, sekä Levin lähettyviltä hyviä tuntureita vapaalaskuun. Suosikkejamme on aikaisemmin olleet Aakenustunturi sekä hieman kauempana sijaitseva Taivaskero. Parkkilaskemisen suunnittelemme jättävämme illoille loistavan lumitilanteen takia.

Reissu meni kokonaisuudessaan loistavasti ja mökki palveli ryhmäämme täydellisesti. Hyvällä sijainnilla sijaitseva laadukas majoitus kruunasi reissukokemuksemme.

Kiitoksia – palaamme jälleen.