Varausehdot

Skihouse Oy (y-tunnus 3297561–1) lomakohteiden vuokraamisen varausehdot.

Nämä ehdot sitovat kaikkia osapuolia sen jälkeen, kun asiakas on maksanut Skihouselle varauksestaan vähintään ennakkomaksun. Skihouse toimii mökkivuokrauksen välittäjänä ja vuokrasopimus syntyy asiakkaan ja lomakohteen omistajan välille.

Varauksen tekeminen ja maksuehdot

Varauksen voi tehdä Skihousen verkkokaupassa 24/7. Varauksen yhteydessä peritään 30 % ennakkomaksu laskettuna varauksen koko summasta. Maksu suoritetaan verkkokaupan tarjoamilla maksuvaihtoehdoilla. Kun maksu on suoritettu, asiakas saa varausvahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiin. Vahvistuksesta löytyy tulo-ohjeet lomakohteeseen sekä kohteen omistajan ja/tai huoltajan yhteystiedot.

Asiakaspalvelijamme ovat tavoitettavissa osoitteessa info@skihouse.fi.

Varaus vahvistuu, kun asiakas maksaa varauksesta vähintään ennakkomaksun. Loppumaksu maksetaan viimeistään 6 viikkoa ennen loman alkua. Jos varaus tehdään myöhemmin kuin 6 viikkoa ennen loman alkua, maksetaan koko summa välittömästi. Maksun viivästyessä, Skihouse voi peruuttaa varauksen ilman erillistä ilmoitusta.

Varauksiin lisätään toimitusmaksu 25 euroa. Pidätämme oikeuden korjata virheellisesti ilmoitetut hinnat.

Maksupalvelutarjoaja

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Visma Pay (Visma Payments Oy, y-tunnus 2486559–4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Visma Payn verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Visma Pay tai Visma Payments Oy. Visma Pay välittää maksut verkkokauppiaalle.

Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet.

Lue lisää Visma Paysta: https://www.visma.fi/vismapay/

Varauksen muuttaminen

Asiakkaalla on mahdollisuus muuttaa lomakohdetta tai loman ajankohtaa. Skihousella on oikeus periä muutoskuluina 30 euroa. Muutos on tehtävä viimeistään 6 viikkoa ennen varausajankohdan alkua. Tätä myöhemmin tehtyjä muutoksia pidetään aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

Mikäli asiakas haluaa lisätä varaukseensa lisähenkilöitä tai lisäpalveluita, tulee ne tehdä vähintään viikkoa ennen varattua ajankohtaa. Valitettavasti emme voi taata viime hetken tilauksia tai muutoksia.

Varauksen peruuttaminen

Peruutukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@skihouse.fi. Ennakkomaksun osuutta (30 % varauksen koko summasta) ei palauteta. Mikäli varaus peruutetaan myöhemmin kuin 5 viikkoa ennen vuokrauksen alkua, ei asiakkaan suorittamia maksuja palauteta lainkaan.

Vuokra-aika on varauksen yhteydessä valittu kokonaisaika, riippumatta siitä otetaanko kohde vastaan alkamispäivänä, tai luovutetaanko se aikaisemmin kuin varauksen päättymispäivä. Käyttämättä jääneeltä ajalta ei makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.

Näitä peruutusehtoja sovelletaan myös maailmanlaajuisen tai paikallisen epidemian tai pandemian aikana, jolloin esim. valtioiden väliset matkustusrajoitukset ovat mahdollisia. Varatessaan lomakohteen asiakas on tietoinen, että lentoyhtiöt voivat peruuttaa ja muuttaa aikataulujaan epidemioiden tai pandemioiden takia eikä kyseessä ole ylivoimainen este, koska kyse ei ole ennakoimattomasta tilanteesta. Suosittelemme kattavaa matkavakuutusta.

Skihousen oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, Skihouse voi peruuttaa varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada Skihouselle maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan.

Skihouse voi peruuttaa asiakkaan varauksen myös, jos kaksi varausta on tehty samaan lomakohteeseen samalle ajankohdalle, tai osin samalle ajankohdalle, samaan aikaan. Varaus, joka on tehty ensin, pysyy voimassa ja varaus, joka on tehty myöhemmin, peruutetaan. Jos joudumme peruuttamaan varauksesi, ilmoitamme peruutuksesta sinulle sähköpostilla mahdollisimman pian ja palautamme vuokramaksusi välittömästi.

Skihouse ei ole vastuussa lisäkuluista tai vahingosta, jonka yllä mainitun kaltaiset peruutukset voivat asiakkaalle aiheuttaa eikä Skihousella ole velvollisuutta etsiä eikä varata asiakkaan seurueelle korvaavaa majoitusta.

Lomakohteeseen saapuminen ja avainten luovutus

Asiakkaan tulee ilmoittaa arvioitu tuloaikansa lomakohteen omistajalle tai paikalliselle mökkihuoltajalle viimeistään 2 vrk ennen varattua ajankohtaa. Lomakohteisiin voi yleensä saapua tulopäivänä aikaisintaan klo 16.00 ja lomakohteesta tulee poistua yleensä lähtöpäivänä viimeistään klo 12.00. Lomakohteen omistajan ja/tai paikallisen mökkihuoltajan yhteystiedot, tulo-ohjeet lomakohteeseen sekä ohjeet avainten luovutukseen löytyvät asiakkaan omasta varausvahvistuksesta.

Jos asiakas ei saavu lomakohteeseen sovittuna ajankohtana tai ei ilmoita lomakohteen omistajalle tai mökkihuoltajalle arvioitua tuloaikaansa, emme voi taata, että avaimet pystytään luovuttamaan heti asiakkaan lomakohteeseen saapuessa. Jos suunnittelet saapuvasi lomakohteeseen hyvin myöhään illalla tai yöllä, varmista etukäteen lomakohteen omistajalta tai mökkihuoltajalta, että myöhäinen saapuminen on mahdollinen ja kuinka avaimet tällöin luovutetaan käyttöösi.

Jos asiakkaan saapuminen kohteeseen myöhästyy huomattavasti esimerkiksi huonon sään tai peruutetun lennon johdosta, tulee ennakoitua myöhäisemmästä tuloajasta ilmoittaa lomakohteen omistajalle tai mökkihuoltajalle niin pian kuin mahdollista.

Oleskelu lomakohteessa

Vuokraan sisältyy varatun lomakohteen käyttöoikeus varatulle ajankohdalle. Normaalit energiakulut, kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat, ruokailuvälineet, patjat, peitot ja tyynyt sisältyvät vuokrahintaan. Polttopuiden määrää voidaan joissakin lomakohteissa rajoittaa.

Lomakohteeseen kannattaa ottaa mukaan omat henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet (käsisaippua, shampoo, suihkugeeli), laudeliina tai pefletit, keittiöpyyhe, WC- ja talouspaperia, astian- ja pyykinpesukoneen pesuainetta ja itselle tärkeitä mausteita. Kesällä kannattaa pakata mukaan myös hyönteiskarkotetta. Varusteista asiakkaan varaamassa lomakohteessa voi tiedustella suoraan kyseisen kohteen omistajalta ennen lomaa.

Lomakohteen vuodepaikat, astiat, polttopuut ja lämpimän veden riittävyys on mitoitettu enintään kohdekuvauksessa mainitulle henkilömäärälle. Suurin sallittu henkilömäärä lomakohteessa tulee huomioida myös paloturvallisuuden kannalta ja tätä henkilömäärää ei saa ylittää. Juhlat tai muut tilaisuudet, joissa lomakohteen sallittu henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, on kielletty ilman lomakohteen omistajan erillistä lupaa. Lomakohteen omistajalla tai mökkihuoltajalla on oikeus vaatia, että sallitun henkilömäärän ylittävät henkilöt poistuvat lomakohteesta välittömästi ilman korvauksia.

Lomakohteessa ei saa aiheuttaa tarpeetonta häiriötä naapureille. Äänekäs juhlinta ja kovaääninen musiikin soittaminen on kielletty. Tupakointi sallitaan vain ulkotiloissa. Jos lomakohteessa on kiellosta huolimatta tupakoitu, kohteen omistaja tai mökkihuoltaja perii asiakkaalta kohteen perusteellisesta pesusta ja tuuletuksesta aiheutuvat kulut. Lomakohteen omistajalla tai mökkihuoltajalla on oikeus vaatia asiakasta poistumaan kohteesta ilman vuokran palautusta tai korvauksia, jos asiakkaan käytös aiheuttaa merkittävää häiriötä, vahinkoa tai vaaraa muille.

Lomakohteen avaimet ovat asiakkaan vastuulla vuokra-aikana. Jos avaimet häviävät, kohteen omistaja tai paikallinen mökkihuoltaja on oikeutettu perimään asiakkaalta maksun uusista avaimista ja/tai lukoista sekä muista mahdollisista lisäkuluista.

Teltan pystyttäminen, matkailu- tai asuntovaunun pysäköiminen ja vuokrattavien välineiden kuten esim. kylpypaljun käyttö lomakohteen pihamaalla sallitaan vain kohteen omistajan luvalla.

Sähkö- tai hybridiauton lataaminen on sallittua vain kohteen omistajan tai mökkihuoltajan luvalla. Lataamisesta voidaan periä lisämaksu.

Lemmikkieläimet

Sisäsiistin ja hyvin käyttäytyvän lemmikin saa tuoda vain lomakohteeseen, jossa lemmikkieläimet sallitaan. Joissakin lomakohteissa lemmikin tuomisesta peritään lisämaksu. Lemmikistä tulee aina mainita varauslomakkeen ’Lisätietoja’ kentässä varauksen yhteydessä. Lomakohteen pihamaa tulee jättää vuokra-ajan päätyttyä siistiin kuntoon ja lemmikkien jätökset tulee kerätä pois ennen kohteesta poistumista.

Jos asiakas tuo lemmikkieläimen sellaiseen lomakohteeseen, johon lemmikkieläinten tuominen on kielletty, kohteen omistajalla tai mökkihuoltajalla on oikeus vaatia asiakasta ja lemmikkiä poistumaan kohteesta välittömästi ilman vuokran palautusta tai korvauksia. Asiakas vastaa lemmikin aiheuttamista ylimääräisistä siivouskuluista.

Liinavaatteet

Jos liinavaatteet sisältyvät lomakohteessa vuokrahintaan tai asiakas on tilannut liinavaatteet lisäpalveluna, on jokaiselle mökkivieraalle varattu kohteeseen valmiiksi liinavaatesetti, joka sisältää aluslakanan, pussilakanan, tyynyliinan, käsipyyhkeen ja kylpypyyhkeen.

Jos liinavaatteet eivät sisälly lomakohteessa vuokrahintaan eikä asiakas myöskään ole tilannut liinavaatteita lisäpalveluna, tulee asiakkaan ja tämän seurueeseen kuuluvien mökkivieraiden tuoda mukanaan omat liinavaatteet.

Varatun lomakohteen kaikissa vuoteissa tulee käyttää vuodevaatteita eikä vuoteissa saa nukkua tai oleskella ilman lakanoita.

Loppusiivous ja lomakohteen luovutus lähtöpäivänä

Suosittelemme, että jätät loppusiivouksen lomakohteen omistajan tai mökkihuoltajan hoidettavaksi, jolloin voit itse nauttia lomastasi aivan sen loppuun asti. Jos loppusiivous sisältyy kohteessa vuokrahintaan tai asiakas on tilannut loppusiivouksen lisäpalveluna, voidaan kohteesta poistua kevyen siistimisen jälkeen. Kevyeen siistimiseen kuuluu likaisten astioiden peseminen ja laittaminen paikoilleen, roskien vienti jätepisteelle, huonekalujen laittaminen paikoilleen ja jääkaapin tyhjentäminen. Lomakohteen omistajan tai mökkihuoltajan lakanat ja pyyhkeet tulee jättää pinoon sängyn päälle. Vie myös kierrätettävät kartongit, muovipakkaukset, metallit, lasit ja sanomalehdet lähimmälle kierrätyspisteelle.

Jos loppusiivous ei sisälly vuokrahintaan, eikä asiakas myöskään ole tilannut loppusiivousta lisäpalveluna, on asiakkaan itse siivottava kohde perusteellisesti ennen kohteesta poistumista mökkiomistajan siivousohjeita noudattaen. Siivoukseen on hyvä varata useampi tunti, sillä perusteelliseen loppusiivoukseen sisältyy yllä olevan kuvauksen mukaisen kevyen siistimisen lisäksi imurointi, lattioiden pesu, pölyjen pyyhkiminen, vuodevaatteiden tuulettaminen ulkona, WC:n, saunan ja pesutilojen peseminen, uunin, jääkaapin ja takan puhdistaminen sekä grillipaikan ja pihamaan siistiminen.

Jos kohde on jätetty vuokra-ajan päätyttyä kohtuuttoman likaiseksi tai sotkuiseksi, koska loppusiivousta ei ole tehty ollenkaan tai se on tehty puutteellisesti, laskutetaan asiakasta jälkikäteen normaalia laajemmasta loppusiivouksesta tai lomakohteen omistajan tai mökkihuoltajan siivoamiseen käyttämistä lisätunneista.

Asiakkaan tulee vuokra-ajan päätyttyä lukita ikkunat ja ovet sekä palauttaa kohteen avaimet sovittuun paikkaan. Asiakkaan tulee myös ottaa mukaansa omat tavarat ja jäljelle jääneet ruuat ja juomat. Lomakohteen omistaja ei vastaa kohteeseen unohtuneesta omaisuudesta.

Paloturvallisuus ja lomailu pienten lasten kanssa

Elävä tuli kynttilöissä, lyhdyissä, takassa, saunassa, grillissä tai nuotiolla luo lämpöä ja tunnelmaa monen mökkeilijän lomaan. Tulen kanssa tulee kuitenkin aina olla varovainen, joten tulta ei saa jättää valvomatta. Ennen kuin tuli sytytetään takkaan tai puusaunan tulipesään, tulee muistaa avata savupiipun/hormin pelti, jotta savu pääsee karkaamaan sitä kautta ulos. Pelti suljetaan vasta kun tuli on sammunut kokonaan ja tuhka on viilentynyt.

Asiakkaan tulee huomioida kohteen varauloskäynnit ja pohjaratkaisu heti kohteeseen saapuessaan, jotta vieraat pääsevät hätätilanteessa ulos nopeasti. Kynttilät tulee sammuttaa aina ennen huoneesta poistumista ja vaatteita ei saa kuivattaa saunassa eikä patterien päällä. Helposti syttyvät materiaalit tulee pitää kaukana tulesta eikä lasten saa antaa leikkiä tulella. Asiakkaan tulee ilmoittaa kohteen paikalliselle huoltajalle välittömästi rikkinäisestä sähkölaitteesta tai palohälyttimestä, joka tarvitsee uuden pariston.

Jos asiakas saapuu kohteeseen pienten lasten kanssa, tulee hänen tarkistaa välittömästi kohteen turvallisuus huomioiden omien lasten ikä ja uteliaisuus. Vanhempien tulee pysyä lomallakin tarkkaavaisena eikä pieniä lapsia saa koskaan jättää leikkimään yksin kohteen pihamaalle tai rannalle ilman aikuisen valvontaa. Jos asiakas on varannut käyttöönsä vauvansängyn tai syöttötuolin, tulee näiden välineiden kunto tarkistaa aikuisen toimesta ennen kuin lasten annetaan käyttää niitä.

Kestävä lomailu ja vastuullisuus

Vastuullisuus on meille Skihousessa tärkeää ja pyydämme, että käytät varaamassasi kohteessa vettä ja sähköä säästeliäästi, viet muovipakkaukset, sanomalehdet, lasipurkit, kartongit ja metallit lähimmälle kierrätyspisteelle, sammutat valot huoneista poistuessasi ja liikut kohteen ympäristössä jälkiä jättämättä sekä luontoa ja eläimiä kunnioittaen.

Muistathan, että vuokraamasi kohde on omistajalleen rakas, joten kohtelethan kohdetta ja sen irtaimistoa vastuullisesti ja kuin omaasi.

Vahingot

Varauksen tehnyt asiakas on vastuussa oman seurueensa mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta kohteessa tai sen pihapiirissä. Asiakkaan tulee ilmoittaa mahdollisista vahingoista välittömästi mökkiomistajalle tai paikalliselle mökkihuoltajalle ja pienet vahingot tulee korvata mahdollisuuksien mukaan joko mökkiomistajalle tai mökkihuoltajalle jo ennen kohteesta poistumista. Suuremmat vahingot tulee korvata mökkiomistajalle tai mökkihuoltajalle sopimuksen mukaan mahdollisimman pian varatun vuokra-ajan jälkeen.

Huomautukset ja mahdolliset ongelmatilanteet

Jos asiakas havainnoi varatussa kohteessa huomauttamista, tulee hänen ottaa yhteyttä välittömästi puutteen, vian tai ongelman ilmaannuttua suoraan mökkiomistajaan tai paikalliseen mökkihuoltajaan, jotta mahdolliset puutteet, viat ja ongelmat voidaan tutkia ja korjata kuntoon jo heti loman aikana. Valituksia ei käsitellä jälkikäteen vuokra-ajan jo päätyttyä, ellei mahdollisista vioista, puutteista tai ongelmista ole mainittu mökkiomistajalle tai kohteen paikalliselle mökkihuoltajalle loman aikana.

Valitettavasti kaikkiin ongelmiin ei pystytä vaikuttamaan (esim. poikkeukselliset sääolosuhteet: helle, sadeveden puute, myrskyvauriot), mutta mökkiomistajat tekevät parhaansa, jotta mahdolliset puutteet saadaan minimoitua.

Verkkokaupan kohdekuvaukset

Skihouse valitsee välittämänsä kohteet huolellisesti ja varmistaa parhaansa mukaan, että kohdekuvauksissa mainitut seikat pitävät paikkansa. Kaikki mainitut etäisyydet ovat likimääräisiä ja kohteiden mukavuudet ja varusteet voivat muuttua tai niitä voidaan poistaa käytöstä syistä, joihin emme voi vaikuttaa. Teemme kuitenkin parhaamme, että asiakas saa tiedon mahdollisista muutoksista ennen varattua vuokra-aikaa.

Ulkopuolisten yritysten tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä esim. aikataulut voivat muuttua tai niitä voidaan perua ilman, että Skihouse on tietoinen muutoksista. On asiakkaan velvollisuus tarkistaa ulkopuolisten yritysten tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä esim. juna-, bussi- ja lossiaikataulut sekä lentokenttäkuljetuksien saatavuus ennen omaa lomaa.

Ylivoimainen este

Skihouse ja lomakohteen omistaja eivät vastaa sellaisesta asiakkaalle aiheutuneesta vahingosta, joka aiheutuu ennalta arvaamattomasta ylivoimaisesta esteestä (force majeure) tai vastaavasta syystä (esim. sähkökatkot, luonnonilmiöt, tuholaiset, sota), joka ei ole johtunut Skihousesta eikä lomakohteen omistajasta ja jonka seurauksia Skihouse eikä lomakohteen omistaja ole voinut kohtuudella estää.

Sovellettava laki ja riitojen oikeuspaikka

Näissä varausehdoissa sekä vuokrasopimuksessa sovelletaan Suomen lakia. Riitatilanteissa kaikkien osapuolien tulee yrittää selvittää asiat neuvottelemalla. Jos tyydyttävää ratkaisua ei saavuteta neuvottelemalla, voidaan asia viedä ratkaistavaksi Helsingin käräjäoikeuteen.